tisdag, maj 11, 2010

Sverigedemokraterna kräver skarpare straffpåföljder efter ny muslimsk attack mot Vilks


My NewsDesk

2010-05-11 22:16

Idag tisdagen den 11 maj besökte konstnären Lars Vilks Uppsala för att hålla en föreläsning om yttrandefrihet vid Uppsala universitet. Föreläsningen började lugnt men fick ganska omgående avbrytas när Lars Vilks skulle visa en film om olika konstnärer som blivit tystade. Vilks blev bland annat skallad och flera angripare försökte misshandla honom ytterligare samtidigt som ”Allahu Akbar” sk

anderades. Situationen blev ohållbar för polisen som inte kunde hålla tillbaka anfallarna. En polistjänsteman blev själv misshandlad.

Sverigedemokraterna fördömer detta angrepp på svensk demokrati och yttrandefrihet och kräver nu att regeringen agerar för att rättsväsendet effektivare ska kunna fälla extremistgrupper som angriper yttrandefriheten och demokratin i landet.

Partiordförande Jimmie Åkesson kommenterar:

- Dagens attack mot Lars Vilks är ännu ett symptom på hur radikala muslimer flyttat fram sina positioner i Sverige. För oss sverigedemokrater är det dock oacceptabelt att invandrade extremistgrupper ska kunna tysta konstnärer och kritiker. Vi måste stämma i bäcken innan problemet växer sig ännu större. Eftersom den nuvarande lagstiftningen, och tillämpandet av denna, uppenbarligen inte räcker till så kräver vi att regeringen agerar för att den som försöker tysta andra genom våld och hot ska kunna dömas till fängelse för högmålsbrott/ brott mot medborgerlig frihet. Icke-svenska medborgare som begår högmålsbrott ska utvisas ur landet utan undantag.

– Även 2007 såg vi demonstrationer i Uppsala, där muslimska grupper krävde långtgående inskränkningar av Sveriges grundlag för att förhindra kritik mot islam. Men i Sverige har vi rätt att vara kritiska mot religioner, och det är något vi skall värna. Det som hände idag får helt enkelt inte ske. För oss sverigedemokrater är det oerhört viktigt att stoppa islamiseringen av det svenska samhället och slå vakt om demokratin och yttrandefriheten. I vårt Sverige är Lars Vilks välkom

men att föreläsa när helst han vill, avslutar Jimmie Åkesson.

För vidare information:

Pressekretariatet

Tel: 08- 500 000 55

E-post: presskontakt@sverigedemokraterna.se



/Fröken Sverige

Inga kommentarer: