onsdag, juni 04, 2008

Nu är otryggheten total - gated community i Malmö!

"395 lyxlägenheter bakom bevakade grindar. Nu får Sverige sitt första "gated community" - och anläggningen får omedelbart tung kritik.

- Jävligt tragiskt. Det är ett tecken på en samhällsutveckling som är hemskt olycklig, säger Göran Cars, professor i samhällsbyggnad vid KTH. "

"Victoria Park byggs just nu i stadsdelen Limhamn i Malmö.

I USA kallas samma sorts bostadsområden för "gated communities".

Ett villa- eller lägenhetsområde dit icke boende ej äger tillträde utan tillstånd och som bevakas för att hålla obehöriga borta.

Besökare kommer när de anländer till Victoria Park mötas av en reception - som nattetid sköts av ett vaktbolag - innan de släpps in på området."

KvP

Tack för tipset, Spitfire!

Alla som känner till gates communities vet varför de skapas. De hittas i alla städer där våldet och de kriminella sätter agendan. De hittas i städerna politikerna misslyckats med.

Nu är också Malmö så otryggt, på grund av politikernas och medias älskade mångkultur, så att detta krävs. Detta är enda sättet att få folk att stanna kvar i Malmö....

Borta för alltid är Sveriges renhet och oskuld. Borta är det trygga folkhemmet och ett grannskap och vänner du kan lita på.

Alla dessa år våra mor-och farföräldrar och våra föräldrar har kämpat för ett tryggt Sverige - det är nu kastat på soptippen.

Inga kommentarer: