onsdag, maj 21, 2008

Barn i livsfara när förskola i Malmö vattenbombades

"Motettens förskola ligger granne med ett 16-våningshus. Under tisdagen larmades polis när kilotunga vattenballonger kastades från höghuset mot de lekande barnen.

– Det är livsfarligt, säger barnskötaren Malin Svensson.

Motettens förskola har över hundra barn. Här finns också två specialavdelningar, en för döva barn och en för hörselskadade.

Dessa specialavdelningar är särskilt utsatta av den terror som har drabbat förskolan. Någon eller några kastar föremål från höghusets balkonger mot förskolans gård. Förr har det handlar om tomater och andra grönsaker.

Under tisdagen tvingades förskolepersonalen två gånger larma polis. Detta efter att stora vattenballonger hade slagit ner på gården.

– Träffas ett barn av en sådan ballong så är det inte mycket liv kvar. De hörselskadade barnen hör inte när vi ropar för att varna dem, säger barnskötaren Malin Svensson. "

Sydsvenskan

Tack för tipset, Bengan!

Motetten ligger i ett invandrartätt område, Lindängen, och det är som "Bengan" säger, väl värt att notera att gång på gång drabbas utvecklingsstörda och handikappade av muslimska ungdomars våld. Det har skrivits om det i bloggen innan ett antal gånger.

Ändå gör kusinggiften och annan inavel, att det är just bland muslimer och människor från andra "klankulturer" som det föds mest utvecklingsstörda barn.

Inga kommentarer: