lördag, april 19, 2008

Linjetrafiken i Tensta störs av ordningsproblem

"Tunnelbaneutgången mot Tenstaplan bommades igen i går kväll. Orsaken är ordningsproblem, uppger SL. Fram till måndag ska den hållas stängd efter kl 18.00. "


"Även en ingång till tunnelbanan i Rinkeby berörs av åtgärden. Ett antal busslinjer - 179, 514, 540 och 196 - får dessutom flera hållplatser indragna under samma period.


Anledningen är ordningsproblem.SL vädjar nu i ett brev till länspolismästaren Carin Götblad att avsätta mer polisiära resurser i området.


- Om vi inte kväver det här i sin linda kan det eskalera till exakt vad som helst, säger Maria Adolfsson, pressekreterare på SL.

Hon anser att situationen är ohållbar och att ungdomarna skapar ett "skräckvälde" i området.- Det här är ett samhällsproblem och vi har varken makt, medel eller erfarenhet att lösa det på egen hand, säger hon."

"Ett annat problem i området är att ungdomar kastar sten på bussar från gångbroar."

DN
Läs också:
30-tal unga jagade väktare med hammare

Polisstation och gymnasium vandaliserat

Tack för tipset, T!

Nu är den nog dags att politikerna börjar inse att mångkultur INTE fungerar! De som flyttar hit måste anamma den svenska kulturen och respektera den svenska lagen - inte ta med sig sin "kultur" från mellanöstern och Afrika. Detta håller helt enkelt inte!

Om våra politiker i självmordbenägna, så får de låta bli att ta med oss andra in i döden...

...eller så får de själva flytta till ett land där man hotar poliser, jagar väktare, kastar sten och där gäng angriper ensamma människor och slår ner gamla med rullator.

Inga kommentarer: