måndag, april 28, 2008

Fängelse yrkas i Bismihali-förskolehärvan

"Den 41-åriga förskolechefen i Rinkeby bör dömas till fem års fängelse. Det yrkade kammaråklagaren Björn Rosenlöf då rättegången i den så kallade förskolehärvan avslutades på måndagen. Själv hävdar hon att hon blivit lurad."

"Kvinnan, som kom till Sverige från Somalia för drygt tjugo år sedan, säger att hon trodde att allt gått rätt till och att hon varit föräldraledig under stor del av den tid som den ekonomiska brottsligheten begåtts.

"Efter åtta dagar av bollande med siffror och hur miljoner strömmat mellan konton, bolag och penningsförmedlare sprack i går för första gången rösten på den 41-årige fembarnsmamma som misstänks för att ha tömt sina två bolag på totalt 18,5 miljoner kronor utan att ha betalat skatt."

Men åklagaren menade att hennes agerande bara är ett spel:"All bevisning talar med styrka för att det handlar om ett systematiskt brottsupplägg, i syfte att lura staten på arbetsgivaravgifter och skatter.

Mycket talar också för att hela kvinnans familj varit medveten om var pengarna de levt gott på i Dubai kommit ifrån," sa han."

Dom kommer den 26/5

DN

"- Det kom oerhört många somaliska familjer till Rinkeby 1995. De ville inte lämna ifrån sig sina barn till svenska myndigheter och jag insåg att behovet att starta förskoelverksamhet för just dem var stort, berättar 41-åringen."

DN

Tack för tipset, ultrav!

Här kan man uppenbarligen inte ta hänsyn att det är skattemedel från Sthlms invånare det gäller. Inte heller skriver man att detta skulle gått till en muslimsk friskoleverksamhete med ENDAST muslimska somaliska barn. 73 miljoner av skattemedel har denna kvinna fått till sin verksamhet, betalt av svenska skattemedel.

Vidare så dröjer visst informationen om VART pengarna har tagit vägen? 18,5 skattemiljoner! Lyx i Dubai vet vi....Terror?

Övrig svensk media tycker nog inte att det är viktigt nog att skriva om.... Det är viktigare att skriva om plättar med lågt GI och Lill-Babs...

Hade det varit "Svenne Svensson" som blåst Stockholms stad på 18,5 miljoner, så kan ni räkna med att det stått i varenda tidning. MED bild och namn.

Inga kommentarer: