onsdag, mars 12, 2008

Audio Video-åtalade flinade glatt i rätten

"Svårt att minnas vad som hände och noll koll på vad övriga åtalade hade för sig - det är de åtalades inställning i Audio Video-rättegången. "

"Den tredje rättegångsdagen i Lokstallarna i Halmstad, där rättegången mot 15 åtalade i Audio Video-plundringen hålls, bjöd inte på någon stor dramatik. Säkerhetspådraget var påtagligt med tiotalet uniformerade poliser plus säkerhetsvakter på plats i och utanför rättssalen, och bevakningen var så massiv att några av de åtalade klagade hos åklagaren: "Dina hundar provocerar oss.""

"Men "hundarnas" närvaro behövdes, för stökigheterna i rättssalen fortsatte. Medan det var förhållandevis lugnt på läktaren med ett knappt tiotal åhörare som kom och gick, så var det mindre lugnt bland de åtalade. Snack sins emellan, höga kommentarer när de tilltalade hördes, ljudliga suckar och gäspningar var några av ingredienserna. Och de femton verkar inte ett dugg obehagade av att stå inför rätta. Tvärtom visar de upp många glada flin."

"Jag var inte där för att stjäla, det var kränkande, och jag kräver respekt, sade 24-åringen, som ideligen föll åklagaren i talet med ordrika haranger och inte ens drog sig för att käfta med domaren, lagman Jan Alvå."

Läs ALLT i HD

Tack för tips, N!

De kränktas kör är igång som vanligt. Känns som en gammal LPskiva som har hakat upp sig: Känner mig kränkt! Kräver respekt!

De åtalade kan ni hitta här.

Inga kommentarer: