måndag, februari 25, 2008

Annika flyttade rakt in i stora grannfejden

"Den första maj år 2007 packade familjen Möllerstedt upp sina flyttlådor i parhuset på Höstgatan 35B. Maken hade fått ett nytt jobb i Helsingborg och för att slippa pendla såldes huset i Perstorp. De första veckorna var det mycket ryktesspridning och grannarna pekade ut vem Annika inte borde umgås med. Det var allmänt känt att familjen X visade fingret åt alla. Bilar repades och rasistiska ord var ett vanligt inslag i de boendes vardag. Det förekom hot och stämningen kändes som en obehaglig väntan på att en bomb skulle explodera när som helst.– Jag ville inte tro att ryktena var sanna. Jag var ju fortfarande lycklig över att leva i en ny stad, säger Annika."

"Det var först när familjen satte upp en studsmatta i trädgården som hon började förstå att något var fel. – Plötsligt slöt ett trettiotal barn upp och började hoppa som galningar. Det blev väldigt intensivt i vår lilla trädgård. När vi skulle äta fick vi dra för persiennerna. Det var som att leva i ett museum, säger Annika"

"Under sommaren kom polisen flera gånger i veckan. Det gällde hundslagsmål, äggkastning på bilar och personer som låtsades att de siktade med vapen från sina fönster. Annikas tioåriga son hamnade i slagsmål och kom hem förtvivlad. Hennes åttaåriga dotter blev retad av grannbarnen: ''Jävla fitta. Din mamma är en hora.'' ''Om du inte aktar dig ska jag bussa min pappa på dig och då sprätter han upp dig.''"

Läs mer på Hem & Hyra:

Inga kommentarer: