torsdag, november 29, 2007

Misshandelsbröder åtalas

I april 2007 hittades en 17-åring vid Herrgården, Rosengård i Malmö, grovt misshandlad och som en polisman uppfattade det; -Döende. Dessbättre överlevde han! Några tips senare greps två tonårsbröder boendes på Ramels Väg vilket är samma område där de nu rikskända omfattande bränderna och stenkastningen mot brandmän/polis skedde samma helg.

"Gång på gång sparkade de honom i huvudet. Enligt bröderna var det bara en gång. Och det var i nödvärn, eftersom 17-åringen satt på lillebrodern, enligt bröderna."

"Stöt- eller krosskador vid tinningloben. Stor hjärnblödning. Akut operation. Nya hjärnblödningar. Skadad hjärnvävnad på grund av syrebrist. Bestående men – omfattningen kan ännu inte bedömas. Läkarnas ord om 17-åringen är trots allt glädjande besked."

"Bröderna är aldrig dömda för några brott och i socialtjänstens utlåtanden målas en positiv bild av dem. Den familj som bröderna placerades hos under två veckor under utredningen har bara gott att säga om bröderna – ”vänliga, omtänksamma och respektfulla” skriver de i ett intyg. Enligt socialtjänsten har bröderna inget kriminellt beteende eller någon kriminell identitet"

Läs mer på Sydsvenskan

Om man nu är så snäll, omtänksam och respektfull - ligger det då i ens natur att sparka halvt ihjäl en människa andra dagar?

Det är ingen som har funderat på att deras uppträdande i familjehemmet under utredningens gång bara var/är ett spel för gallerierna?

Nu blir de lyckligtvis åtalade för grov misshandel, men vi är nog många redan nu som tillåter oss tvivla på straffen de tu ska komma att tilldelas inte lär motsvara den grova gärningen. Anledningen är då de förmildrande omständigheterna som tidigare ostraffade, de är tonåringar samt de generella tidigare domsluten vid sådana här fall som varit närmast skrattretande låga.

Kan också nämnas att samma brödrapar hade polisen bl. a. spaning på gällande de grova mordbränderna / skadegörelsen / stenkastningen dagarna innan. Dock brast det i beviskedjan varför de aldrig greps för dito händelser. Ingen är f ö gripen för de våldsdåden.

OBS! Viktigt att notera: bröderna står åtalade för grov misshandel, inget annat!

Inga kommentarer: