fredag, november 30, 2007

Forskare försöker förklara stenkastningen vid Landskrona-branden

"Att förklara varför vissa personer kastar sten och stör räddningstjänstens arbete är inte enkelt. Det menar Jesper Falkheimer som är forskare i kriskommunikation vid Campus Helsingborg.- Man måste komma ihåg att det rör sig om ganska få individer som felaktigt får representera hela folkgrupper i socialt utsatta områden där det här inträffar, säger han

Hans studier visar bland annat att det finns en klyfta mellan svensk räddningstjänsts arbetssätt och de erfarenheter en del personer med utländsk bakgrund har av liknande myndigheter i andra länder. Där är tilltron till myndigheter ibland låg och benägenheten att själv göra en insats och ingripa större. Det räddningstjänsten upplever som störande kan vara åskådarnas vilja att hjälpa till och påverka räddningsarbetet

Problemet med att räddningsinsatser störs är inte nytt. I Sverige har det inträffat på Rosengård i Malmö, i Göteborg och i Södertälje. Internationellt är det också känt"

Läs mer i
HD

En skribent på HD's forum var på plats vid branden och beskrev det nästa dag som:

8 polispatruller, två piketer kämpade med att hålla avspärrningarna och evakuera boende samtidigt som 20-talet ligister sprang ut och in, kastade sten på en polis (lindrigt skadad). Killarna är kosovoalbaner och delar var även med vid stormningen av socialkontoret veckorna innan. Ligistgänget G.A.T.U består mestadels av albaner så det är inte otroligt att några fanns med här också. Folk på gatan jagade iväg några ligister med hårda tag, och poliser valde då att titta bort - fullt medvetna att ett mindre spontant medborgargarde uppstått av ren ilska.

Nu har HD tagit bort det inlägget, men undertecknad hann läsa det i dagarna och minnesbilden/återgivelsen är ganska korrekt. HD vill inte att vi dödliga ska få bekräftat etniciten eller få vatten på vår kvarn ty det riskerar ju att motverka massmedias politiska korrekthet enligt resonemanget: det finns inga problem, det är bara ni som hittar på dumma dumma smygrasister!!!


Fenomenet med att censurera obekväma läsare finns även på Expressen, Aftonbladet, BLT, DN, SVD, TV4, SVT m. fl. Kollektiva Pravda anno 2007 som försöker tysta medborgarna gör sig själva bara en otjänst. Frågan är bara när massmedia ska förstå det på egen hand?

HD Forum

Inga kommentarer: