onsdag, november 28, 2007

Chefsåklagaren: Ett angrepp mot samhället

"Åklagarmyndigheten i Helsingborg ser så allvarligt på de störningar som ett gäng ungdomar riktade mot räddningstjänst och polis vid måndagskvällens storbrand i Landskrona att man direkt går in i utredningsarbetet med två åklagare.

Räddningsledaren vid måndagskvällens storbrand i ett höghus i Landskrona, André Bengtsson, är inte nådig när han beskriver de störningar som polis och brandmän råkade ut för under släckningsarbetet.
— Det ungdomsgäng som dök upp var rena ligisterna, och de fördröjde helt klart släckningsarbetet. Ett 20-tal unga killar i åldern 15-20 år kastade sten, sprang in i trapphusen i det eldhärjade huset och sprang in i portar och trapphus i ett av grannhusen, säger André Bengtsson.
— Dessutom drog de i våra slangar, några tog sig in i min låsta ledningsbil även om de inte stal något, och de ställde till med mycket bekymmer."

"Åklagarmyndigheten i Helsingborg beslöt redan på tisdagen att gå in i ärendet, och två olika åklagare blir nu förundersökningsledare för branden respektive störningarna vid släckningsarbetet.
— Jag betraktar det som ett angrepp mot samhället när räddningstjänst och poliser, som ska rädda liv och egendom, angrips under pågående räddningsinsats. Det är helt oacceptabelt, säger vice chefsåklagare Eva-Marie Persson i Helsingborg."

Läs mer i HD och på bloggen Ökenvandring

Inga kommentarer: