måndag, september 03, 2007

Pressmeddelande från folkpartiet liberalerna i riksdagen 2006-04-28

"Fp anmäler Sveriges muslimska förbunds statsbidrag till Riksrevisionen
Sedan år 2000 har över tio miljoner kronor utbetalats till Sveriges muslimska förbund trots att det framstår som om förbundet aktivt motarbetar centrala värderingar i det svenska samhället. Representanter för Sveriges Muslimska förbund kräver inskränkning av yttrandefriheten, särlagstiftning som upphäver jämställdheten mellan män och kvinnor och regler som avskaffar den ickekonfessionella skolundervisningen."

Läs mer på Folkpartiets hemsida

Vad har Riksrevisonen gjort åt detta?

Från 2002 hittar man detta på Islamska

" Alla dessa församlingar får ekonomiska bidrag från Samarbetsnämnden för statsbidrag till trossamfund (SST) och merparten av bidragen går åt till att betala hyra och andra utgifter. Idag finns två stora moskéer, en i Malmö och en i Trollhättan. Man arbetar hårt för att bygga en tredje moské i Uppsala och dessutom en i Stockholm resp. Göteborg.

De islamiska riksförbundens syften

  • Representera muslimer inför svenska myndigheter.
  • Anskaffa lokaler till muslimerna så att de kan utöva sina religiösa ritualer, speciellt fredagsbön och högtider.
  • Sköta äktenskapsärenden, eftersom äktenskap genom kyrkan är förbjudet enligt Islam.
  • Ge ut tidningar för att kunna sprida information om Islam.
  • Skaffa Halal (tillåten) mat till muslimerna. Det är därför viktigt att alla muslimer enas och lägger sina olika politiska åsikter åt sidan så att alla hinder avskaffas som kan leda till splittring mellan muslimer och deras stater, samt att alla muslimer i Sverige måste ägna sig åt att arbeta för Islam i Sverige i första hand."

Inga kommentarer: