onsdag, september 26, 2007

Dagen: Obegåvat att vilja publicera Vilks rondellhund

Från tidningen Dagen:

"Om Lars vilks tecknade rondellhund med en påstådd bild av Muhammed måste jag dock säga: Det är inte bara riktigt dumt och respektlöst agerat, det är direkt obegåvat. Än mer obegåvat är det att en tidning med integritet vill publicera sådant dravel i yttrande- och tryckfrihetens namn. Vad är målsättningen? Sannolikt inget annat än kränkningen i sig."

"Vi kristna har blivit upprörda många gånger över skändande beskrivningar av Jesus, inte utan anledning. Det är därför fullt begripligt att väldigt många troende muslimer känner sig sårade över att deras store profet Muhammed avbildas som en hund, låt vara en rondellhund. I ett civiliserat samhälle borde sunt bondförnuft skapa en viss avhållsamhet från dylika förnedranden av det som människor håller heligt och okränkbart."

"Vad som behövs nu är att även kristna företrädare vågar stiga fram och i klartext fördöma Lars Vilks och NA:s agerande och vädja till hela västvärlden att avstå från att ta ut de värsta svängarna innanför de råmärken som vår lagstiftning ifråga om yttrande- och tryckfrihet i och för sig medger."

Man blir mörkrädd! Vet inte folk hur kristna har det i många muslimska länder? En insändare som denna skrämmer mig tusen gånger mer än alla islamister i världen....

Inga kommentarer: