torsdag, mars 22, 2007

Teckningarna är inget angrepp på islam!


Läs detta och mer i Jyllands-Posten:

Den satiriska franska veckotidningen Charlie Hebdo blev på torsdag eftermiddag frikänd för att ha publicerat de satiriska muhammedteckningarna. En av de tre muslimska organisationerna bakom saksökningen kommer att överklaga domen. Hundratals fransmän hade rest lång och köat i timmar, så när domen föll, så applåderades den kraftigt. Många prominenta vittnen fanns i rättegången. Bland annat presidentkanidaten, Francois Bayrou och ledaren för socialistpartiet, Francois Hollande. Chefredaktör Philippe Val argumenterade för att muslimsk censur av pressen, skulle vara en kränkning av de basala demokratiska rättigheterna och ytterst ett hot mot demokratin.
Citat:
Ved samme lejlighed frikendte retspræsidenten, Jean-Claude Magendie, to af Jyllands-Postens profet-tegninger, som Charlie Hebdo også havde offentliggjort.

Få minutter efter domsafsigelsen meddelte de muslimske organisationer, at de vil appellere dommen til en højere domsinstans. De meddelte, at der ifølge deres opfattelse var tale om et generelt angreb på muslimer, som de ikke vil tolerere.

Retten betegnede tegningerne som chokerende og sårende, men tilføjede, at de indgik i en journalistisk sammenhæng, der ikke overskred den franske lovgivnings grænser, men tværtimod virkede i ytringsfrihedens interesse.

Inga kommentarer: