lördag, februari 24, 2007

Sverige överbefolkat? Personnumren tar snart slut ...

"Redan i dag finns det ett 15-tal födelsedatum där personnumren håller på att ta slut. Problemet växer i takt med att nya personer flyttar till Sverige. För att lösa denna akuta brist ber nu Skatteverket regeringen att snarast få möjlighet att tilldela personnummer som inte avspeglar personens födelsedatum."

Läs om detta i DN

"- När vi ser att det finns mindre än 50 lediga nummer på en dag slår systemet till. Då kan handläggarna inte registrera en inflyttning från ett annat land. Det har hänt för 15 olika födelsetider, säger Ingegerd Widell, processansvarig på Skatteverket, till TT."

Läs om detta i SvD

Det får mig att undra om hur många av dessa personnummer, som inte ens finns i Sverige? Vi vet ju att 8027 personnummer behövde hjälp "hem" (?) från Libanon i somras.

Vi vet också att en del personnummer är nere och krigar i Somalia.

Sen vet man dessutom att en del hinner med att få kanske två-tre personnummer under en livstid. Och har man tillförskansat sig flera personnummer - kan man då inte kvittera ut flera bidrag? Bara en stilla undran....

Så, jag tycker man ska ta detta tillfället i akt och se till att alla svenskar registeras om med nya personnummer snarast möjligt. Och varför inte komplettera med fingeravtryck med.

Inga kommentarer: