måndag, februari 26, 2007

Svenska fängelsen överfulla

"Sverige får allt fler fångar. Trots att kriminalvården storsatsar på nya fängelser kommer platserna inte att räcka, enligt prognoserna."

"I dag finns drygt 6.800 platser på svenska kriminalvårdsanstalter och häkten. De närmaste åren byggs flera anstalter i landet och år 2011 ska det finnas totalt 8676 platser. De platserna väntas inte räcka. I kriminalvårdens budgetunderlag för nästa år finns beräkningar av platsbehovet fram till år 2011. Då beräknas det finnas ett genomsnittligt behov av 8.600 platser."

Läs mer om detta i DN

DN fortsätter vidare, att det är stora problem inne på fängelsena på grund av kriminella gäng, rasister och grupper från olika nationaliteter. Detta är ytterliggare ett pris vi får betala för den så kallade mångfalden.

Det kommer heller inte bli mindre problem nu när 30-40 000 nya asylsökande, beräknas anlända per år, de närmaste åren. Politikerna offrar sina barn och barnbarn, för att verka mänskliga eller samla billiga poäng. Många av de kommer sitta en dag och fråga sig själva: Vad gjorde jag?

Men då är det försent. Deras son har redan blivit mördad vid ett rån. Eller så har sondottern blivit våldtagen av fem personer, som politikern var med och bjöd in till detta land.

Är det verkligen ingen som tänker på konsekvenserna av att ta in folk från länder, där människor är så totalt olika oss här i Sverige? Mer än sd då...

Inga kommentarer: