måndag, oktober 16, 2006

Största utflyttningen från Malmö sedan 1974

" I fjor flyttade 16820 personer till Malmö, medan 15359 flyttade från staden. Överskottet blev 1461."


"
De flesta är barnfamiljer som flyttar till grannkommunerna. De största flyttningsförlusterna noteras mot Svedala och Kävlinge med ett minus på sammanlagt 575 personer.

Utländska medborgare fortsätter att flytta till Malmö, i fjor kom 5676, en ökning med drygt 500 personer. Den största gruppen är danskar (se artikel nedan) följt av irakier och polacker, 136 norrmän flyttade hit i fjor."

Läs mer i Sydsvenskan


"Kärleksflyttningarna började för fyra år sedan då det danska folketinget antog nya regler för anhöriginvandringen.

Om en dansk ville ta hem en partner från ett land utanför EU måste båda ha fyllt 24 år. En part måste i princip vara infödd dansk som måste lova att försörja den andre, ordna bostad och garantera en hög ekonomisk säkerhet.

I fjor flyttade 2107 danska medborgare till Malmö, 1101 flyttade hem. Nästan hälften av inflyttarna var mellan 20–29 år. Men också barnfamiljer börjar söka sig till Malmö.

Flera hundra personer från Turkiet, Thailand och Pakistan sökte uppehållstillstånd i Sverige som anhöriga till nyinflyttade danskar."

Läs mer i Sydsvenskan

När ska VI införa dessa lagar? Så vi också hindrar folk från att åka till sina hemländer och hämta fruar - av vilka många ofta är unga. Och ingen i stort sett arbetar....eller kommer att göra det...


Inga kommentarer: