måndag, oktober 23, 2006

Moskén vill ta hand om omskärelser

" Islamic Center i Malmö vill erbjuda alla muslimska och judiska pojkar i Skåne möjlighet till rituell omskärelse. Sedan början av det här året omskärs pojkar vid centrets nyöppnade kirurgklinik."


"
Han välkomnar också judiska pojkar som vill omskäras till Islamic Center.
– Vi har samma tradition som judarna på den här punkten och har redan diskuterat frågan med rabbinen i Malmö, säger Bejzat Becirov.
Målet är att är omskärelsen ska ske på ett kunnigt och hygieniskt vis och till ett acceptabelt pris.
– Det skulle inte bli dyrt för Region Skåne. Deras pengar ska användas till äldrevård och annat. Men ett avtal med oss kan innebära att vi slipper en mängd riskabla ingrepp, säger Bejzat Becirov.


Regionpolitiker och regiontjänstemän som Sydsvenskan talat med var på söndagen ovilliga att direkt kommentera förslaget från Islamic Center.
– Jag är inte tillräckligt insatt i frågan. Men en fundering kan vara om omskärelse som en gång i tiden grundats på hygien verkligen fyller en sån funktion i dag. Kanske är det istället en tradition som tillför unga pojkar smärta i onödan och som är på väg bort, säger regionrådet Marita Sander Schale (fp). "

Läs mer Sydsvenskan

Ska vi verkligen BETALA detta med våra skatter? För bedrövligt! Både det faktum att vi ska betala omskärelser....samt muslimers byggande av en stat i staten!

Inga kommentarer: