onsdag, augusti 09, 2006

Svårt att hantera rädsla för förlorad oskuld

"Svensk sjukvård klarar inte att behandla unga kvinnors oro inför krav om oskuld på bröllopsnatten. Det handlar om kvinnor från kulturer där det viktiga beviset är en blodfläck på lakanet."

"
Kvinnorna är ofta rädda för vad som kan hända om de inte lyckas åstadkomma den laddade blodfläcken och ber om hjälp att bli igensydda. Men endast en tiondel av personalen på ungdomsmottagningar och mödravårdscentraler tycker att de har tillräckligt med kunskaper för att hantera problemet. Det visar en kartläggning av deras erfarenhet och handläggning av patienter med frågor kring oskuld och giftermål.

- De här flickorna kommer från andra kulturer och uttrycker sig annorlunda. Vanligtvis får tjejer som söker hjälp för sin oro kring sexdebuten stöd och information, men vårdpersonalen saknar strategi för att hantera den här problematiken som de inte förstår, säger Birgitta Essén, gynekolog, som har gjort kartläggningen."

Läs mer i DN

Ja, men då bygger vi om hela vår sjukvård, så det passar alla deras sjuka egenheter, eller? Vi kanske ska lägga till ett ämne på läkarlinjen som heter "hederskunskap"? Tyvärr, gillar jag inte alls att använda ett viktigt ord som "heder" i samband med sånt här, så jag tycker vi döper ämnet till "kunskap om stenåldersbarbarer".

Det måste ju ändå finnas en måtta på saker och ting? Visserligen så tycker jag vi självklart ska hjälpa utsatta tjejer. Men för varje gång vi anpassar om samhället för dessa sjuka kulturer, så går vi själva ett stort steg mot stenåldern och möter islamiseringen med öppna armar. VÄGRA DETTA! Rösta väck den röd-gröna röran nästa månad!

Inga kommentarer: