onsdag, juni 28, 2006

Terrordömd uppmanar till fortsatt kamp

"En av de tre män som av Stockholms tingsrätt dömdes till fängelse för olika terroristbrott har blivit intervjuad av en islamistisk hemsida på internet. I intervjun kallar han Sverige för "ett säkert paradis" och uppmanar till fortsatt kamp. "De kan aldrig hindra oss från att bedriva Jihad!" säger han bland annat.

Den 19-årige mannen från Trelleborg, som har bosniskt ursprung, dömdes av Stockholms tingsrätt till fängelse i åtta månader för stämpling till terroristbrott. Han dömdes för att ha känt till att hans båda kumpaner, en 22-åring från Stockholmsförorten Vårby och en 25-åring från Kramfors, planerade ett attentat mot Livets ords församlingslokaler i Uppsala.

På en islamistisk hemsida berättar han om sin tid före gripandet, i häktet, under rättegången och därefter.

- Sverige är ett så kallat säkert paradis. Om du är riktigt försiktig kan du i teorin ägna dig åt vilken aktivitet som helst i Sverige. En av våra bröder kände medlemmar från den lokala motståndsrörelsens enheter i Irak och hjälpte oss att etablera en grupp i Sverige som kallades Tanzim Qaeda 't Al-Jihad Fee Al-Soed, säger 19-åringen i intervjun som är skriven på engelska."

DN

Släng ut dåren. Gör honom statslös.

Inga kommentarer: